U bent hier: Home / Over onsWaarom Jan Hes?

Bent u op zoek naar een nuchter, professioneel en ervaren bedrijf? Een organisatie die u voorziet van advies en bijstaat met daadkracht over landbewerking, bosbouw of natuurherstel? Met ons vakmanschap en brede machinepark helpen wij u graag. We denken mee, werken hard en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe kansen in de markt. Verder hebben we een gunstige ligging in Noord-Holland en zijn we gecertificeerd. Voor onze machines natuurlijk, maar ook voor VCA ** en ISO 9001. Bovendien beschikken we over niveau 3 van de CO2-prestatieladder.

Missie

Wij helpen u bij al uw loon- en aannemingswerk, grondverzet, recycling, bosbouwwerkzaamheden en natuurherstelprojecten. Ervaring en kennis is binnen ons familiebedrijf voldoende aanwezig. Wij staan dicht bij onze klanten, spelen in op de behoeftes die leven en geven daarbij gevraagd en ongevraagd advies. Met een uitgebreid en modern machinepark zorgen wij voor een vakkundige uitvoering van de werkzaamheden waar u om vraagt.

Visie

Doorontwikkelen en hard werken. Dat doet Jan Hes al jaren en dat is wat we willen blijven doen. Voor natuurorganisaties, gemeenten, bedrijven en organisaties (aannemerij), de agrarische sector en particulieren.Geschiedenis

In 1960 richtten Jan Hes senior en zijn vrouw Agaath loon- en aannemingsbedrijf Jan Hes op. Jan senior deed de uitvoering en Agaath de administratie. In die tijd werkten zij voornamelijk ter ondersteuning van tuinders. Jan Hes senior verzorgde bijvoorbeeld maaiwerkzaamheden en vervoerde bollen naar de schuren.

In 1963 schafte Hes zijn eerste kraan aan. Voor die tijd werd het hout in het duin nog met paard en wagen versleept, maar de machine blijkt een uitstekende investering. Meer vraag, breder werk, meer continuïteit. 

Inmiddels is Jan Hes een echt familiebedrijf. Zoons Peter, Claus, Jan junior en Rob hebben ieder hun eigen specialisme en runnen samen met hun vader een goedlopende en groeiende organisatie. Naast de dagelijkse werkzaamheden met 150 machines en 15 medewerkers, specialiseert Jan Hes zich op meerdere gebieden. Een van de belangrijkste daarvan is het versnipperen van hout voor duurzame energie.

“Een deel van het hout dat we weghalen uit bijvoorbeeld natuurgebieden of bij de snoei in gemeentes, verzagen we tot planken en balken. De rest gaat voor biobrandstof naar ondernemers en gemeentes. In de bloemenbroeierij en veehouderij is veel interesse, maar het hout wordt ook gebruikt als stadsverwarming.” Peter Hes.